2014-12-16

Kaos!

Har väl kanske inte berättat om vad som hände oss i slutet av oktober? Jo, på onsdagen under höstlovet var butiken fylld av vatten när vi kom till jobbet på morgonen. Visade sig att HSB anlitat ett VVS-företag för att göra nåt med avloppen och dom hade täppt för avrinningen på taket för att nåt skulle härdas (tror det var så) och på natten kom det massor av regn, och eftersom nu avrinningen var igentäppt så rann allt vatten ner genom isoleringen och in genom vårat tak. Stora delar av golven och nån vägg helt förstörda... Vattnet droppade i flera dagar. I ett av rummen var nytt golv lagt för några månader sen. Till saken hör att det inte är jättelätt att byta golven där för det är väggfast inredning som måste bort innan. Butiken renoverade vi ju i februari 2012 så det är ju inte skitgammalt golv där heller.

För ett tag sen började dom suga ur all isolering i taket så det har vissa dagar varit skitkallt inne hos oss, tydligen ska det "torka ur" runt 2 månader också innan ny isolering kan läggas in. Bra tid på året detta sker va? I det undersökningsrum som blev värst drabbat revs golvet förra veckan och anticimex har nån luftavfuktare som står där inne och surrar hela dagarna nu för att få bort all fukt. När det kan läggas nytt golv och användas igen vet jag inte, och innan dess kan vi ju inte börja med det andra rummet som måste fixas.

Idag började det största jobbet med butiken. Den fuktskadade delen av golvet revs förra veckan, men idag började resten av arbetet. Och det beräknas hålla på veckan ut. ALL INREDNING måste bort för att kunna lägga golvet så vi har delat av buktiken på två delar för att det ändå ska kunna hållas öppet. Men det betyder KAOS. Det är som att bygga en ny butik i princip, bortsett från att det kommer se lika ut när det är klart.
Lägg då även till att vi haft tre intervjuer för Amandas mammaledighetsvikarie inbokade idag, som gjort att två resurser varit uppbokade större delen av dagen.

Sa jag att jag ser fram emot lite julledigt??

Inga kommentarer: