2011-06-12

Kalsfin helg!

I torsdagskväll stressde jag omkring i mitt varma kök och bakade egna tårtbottnar för första gången i mitt liv. Faktiskt så lyckades jag riktigt bra med dom om jag får säga det själv, var ju inte alls så svårt som jag trodde det skulle vara. Det jag lyckades mindre bra med var ett inte skada mig, har verkligen blivit en sån jävla klant på senare år. Jag dönade helt enkelt in foten rätt in i dammsugarröret som låg strategiskt utplacerad mitt på köksgolvet:( Insåg ganska fort att det inte var särskilt skönt, och förmodligen gick vänstra mittentån (vet inte vad den heter) av. Bilden togs i morse så blånaden är inte alls så som den var i fredags och igår. Men tack och lov är det på ett "bra ställe" av tån så jag har kunnat gå rätt bra ändå.
Den färdiga tårtan blev mycket god tycker jag! Och fin med:)


Efter en lite haltande födelsedag kom Amanda till jobbet mot slutet, hon var ledig nämligen. Jag fick två jättebra presenter av henne, en tårtkupa med handtag och en inne/utetermometer! Två saker jag verkligen behövde men ändå inte haft en tanke på att köpa själv! Tack darling!
Vi satt kvar rätt länge på jobbet efter stängning, drack en flaska mousserande jordgubbsvin och snackade massor. Sen köpte vi med oss thaimat och gick ut till Långnäs för att möta upp lite andra tjejer. Var verkligen en superfin och härlig kväll! Tre av tjejerna gick hemåt efter ett tag, men jag Amanda och Josefin satt kvar ett tag till och sen var vi tvungna att leka av oss lite med att åka linbana! Mognare än så är vi inte! Sen drog jag på mig läppglanset och klackarna, som förvånansvärt gick bättre att gå i än platta skor.
Vi var sen resten av kvällen på Terrassen på fredagsrocken! Och jag kommer aldrig nånsin glömma minen på killen som gissade på att jag fyllde 19 och sen fick se mitt körkort! Jävligt roligt!
På alla sätt och vis en mycket trevlig födelsedag! Den avslutades med taxiresa hem till Forneby, kände att jag ville unna mig det även om jag inte har några problem att åka nattbussen i vanliga fall. Man fyller ju 31 bara en gång;-)



Igår vaknade jag halv sju på morgonen!!! Jag var helt enkelt jävligt bajsnödig. Ja, sen låg jag vaken bra länge innan jag lyckades somna om. Mådde lite risigt men jag tror mest det hade med den korta sömnen och värmen att göra, det blir verkligen galet varmt inne hos mig på sommaren. Sen när jag sovit lite till tog jag en HET promenad till Hans-Jons för att hämta bilen som pappa tagit hem åt mig på fredagen. Jag var totalt blöt i svett så jag var glad att jag i sista stund kom på att jag skulle hämta bilen innan jag duschade och gjorde mig i ordning.
Åkte ner till jobbet sen där det var full fart när jag kom fast klockan passerat två.
Stannade kvar ett tag med Amanda innan hon fick ta över ratten på Volvon för att hämta upp Åsa och Ing-Britt och sen åka söderut mot Axmar brygga! Precis samtidigt kom även Janne, Monica och Anne-Marie fram. Åt jättegod trerätters middag och hade det mycket trevligt! Jag åt hummersoppa, Skepparmiddag (tre olika sorters fisk, såååå gott) och hembakt flarn med vaniljglass och hjortronsylt!
Hemåt körde jag igen.





Sen fortsatte alla utom Janne och Amanda hem till Anne-Marie för lite vinmys på altanen! (jag drack såklart inte vin)

Idag klev jag upp i skaplig tid för att fara norrut till Järvsö för att hinna träffa Malin och tjejerna innan dom åker hemöver i morgonnatt. Kommer sakna dom rysligt mycket!
Sen åkte jag ytterligare lite norrut för att träffa Mari och den här lille killen, som tyvärr var snorig och hängig. Fick present av Mari, en korgstol som hon visste att jag gärna ville ha!! Superbra present! Ska måla den först och sen får ni se den:)
Efter att ha varit där ett tag åkte jag tillbaka till Malin för att fika och krama om dom alla! Minnea sa hejdå genom att kliva ner i badpoolen iklädd pyjamas!

Underbart härlig helg med fantastiska vänner! Massa fina gratulationer på facebook, sms, telefonsamtal och livegrattisar:) Väldigt värmande måste jag säga, vissa mer än andra;)

2 kommentarer:

Hanna sa...

Det var jätte roligt att träffa dej!!'Hoppas din födelsedag blev mysig.

haha, ja eller hur.. små meddelanden är ju mysigt ;)

Kramar

stina sa...

du får gärna skicka över recept på tårtan ;) trodde du skulle på engmans den 2 juli, synd! vet du om man måste köpa förköp? det är ng enda veckan vi blir i bollnäs denna sommar men vi brukar ju iofs vara rätt spontana så kanske blir en till trip :) kram kram