2009-01-07

Mitt enda "offentliga" nyårslöfte

Gick det bra att somna igår? Nej! Valerinan gjorde sig inte till känna alls. Men jag började på en ny bok som verkar riktigt bra, Skulden av Jodi Picoult. Blir nog inte lika många sidor lästa ikväll som det känns, tröttheten kom tvärt.

Men jag har varit ovanligt pigg hela dan på jobbet idag. Faktiskt skönt att det blir lite mer rutiner igen. Ett av mina "nyårslöften" är att i år äta mer fisk än jag gjorde förra året. Redan på god väg att lyckas, klarar ju det om jag så äter bara en fiskbulle mer än 2008. Och tro det eller ej, (vittnen finns) men i fredags när vi skulle beställa hem käk hos Mari så när Malin och Mari beställde en varsin fettdrypande pizza (vilket självklart kan vara gott ibland) så beställde jag, Anna, rödspätta med kokt potatis och skagensås!! Det var mycket gott! Och du kommer väl ihåg Stina vad jag beställde när vi var på pizzerian hemma hos dig?

Nu handlar detta inte på några sätt och vis om att gå ner i vikt för min del. Finns inga som helst löften om att sluta äta godis eller dylikt. Bara om att faktiskt äta lite lite lite nyttigare, åtminstone ibland. Grönsaker är ju fortfarande tvärnej för min del. Bortsett från gurka, sallad, tomat, paprika och råa morötter. Inget annat går ner. Frukt är mera min grej. Ska även försöka äta mer frukt, det kom jag på precis nu när jag skrev det.

Allafall så fyllde jag frysen idag, det blev rödspätta, torskfilé, lax och fiskgratäng.

Har/hade några icke offentliga nyårslöften också men jag är inte säker på att jag kommer ihåg dom längre.
Nu ska jag kolla om lillkissen vill komma in och sova med mig. Hon for ut som ett jehu när pappa var här och tog ut granen ikväll.

2 kommentarer:

stinch sa...

jag tänkte precis var det inte det hon åt när vi käka och precis i samma sekund såg jag att du skrivit det :)
gillar du inte sushi? det är nog jordens bästa maträtt tycker jag!!!
btw så har aldrig valerina natt funkat på mig, jag fick snarare massa ångest av dom.
kram!

Hanna sa...

Mäh, det var det värsta. Dags för ett snack med chefen:) Tror iof inte att jag blev så mycket vildare av min hårfärg heller haha. Ha en toppen-kväll.