2014-07-27

Vecka trettio

Nu följer här en mängd mobilbilder som talar om en del av det jag gjort under den här veckan. En vecka som liksom gått i ett, fullspäckat schema! Titta lite så berättar jag mer när ni bläddrat ner :)


Ja, i måndags morse for jag och Sofie iväg på vår lilla semestertripp (vi har ju en stor som väntar framöver). Hon körde första biten, och det var tur det för innan Gävle hade det hänt en olycka så det var till att sakta fara fram med koppling och gas. Hade INTE klarat det med mina lår, träningsvärk sen brännbollen... Men den där olyckan gjorde ju inte så mycket insåg vi sen när brandmännen stod på rad längs vägen och en polis stod och hällde i sig vatten ur en dunk (i våra huvud hade han bar överkropp och liksom hällde över sin solbrända bringa) Själva olyckan verkade ha gått bra också om man ser till hur bilen såg ut.

Söder om Sthlm tog jag över ratten och körde sen till Norrköping. Resan gick väldigt fort tyckte vi. Alla fall så var det så att vi skulle gå och kolla på Harry Potter - The Exhibition på Parken i Norrköping. Dessvärre visade gps:n oss alldeles för långt bort från det vi skulle (snarast var det fel adress skriven på hemsidan) Men vi hittade tillslut rätt i den tryckande hettan. Om ni inte orkar/vill googla vad det är för nåt så kan jag berätta att det är en stor utställning som maj-september finns i Norrköping med rekvisita och annat från Harry Potter-filmerna, sen ska den vidare nån annanstans i världen. Tyckte det var sevärt, även om jag inte är nåt jättestort fan.

Sen for vi vidare lite norrut till själva Kolmården by och Villa Solliden där vi bodde två nätter. Jättemysigt ställe i romantisk stil. Tyvärr ganska lyhört. Vi åt sommarbuffé där på kvällen, otroligt gott! Och så härligt att sitta där i solen och titta ut över vattnet. Tidig kväll då vi var trötta av bilåkande och värme.

På tisdagen åkte vi till Kolmården där vi spenderade hela dagen. Stundvis var det riktigt hett, men mestadels var temperaturen behaglig. Redan första gången jag var på Kolmården (2006) konstaterade jag att det var bra att vara där utan barn, den åsikten hamrades fast ännu mer denna gång. Fy fasen vad mycket skrikiga ungar, och många av dom var ju på tok för små för att uppskatta det.
Själv tycker jag att det är en jättefin djurpark och vi hann gott och väl med att se och göra allt vi ville utan att stressa. Vi spenderade dessutom ganska lång tid på vissa ställen (surikaterna, "Sydamerika", aporna...) På kvällen var vi såklart helt uttömda, så vi låg bara på rummet och käkade snask och läste tidningar.

I onsdags efter frukost och utcheckning så åkte vi mot Söderköping. Visserligen helt åt fel håll, men lätt värt omvägen. Vi hade stämt träff med min vän Emma utanför Smultronstället där vi käkade enorma glassar. En otroligt mysig stad, och glassrestaurangen ligger vid Göta kanal. Väldigt idylliskt. Kul att träffa Emma också, senast jag gjorde det var när jag hälsade på henne i Schweiz 2011.

Men sen efter det så åkte vi norrut, tog dock inte E4:an denna gång utan åkte över Västerås. Stannade först vid en liten sjö för ett snabbt dopp och sen blev det ett längre stopp för mat och IKEA i Västerås. Det var mest Sofie som ville stanna där, men innan det var färdigt var det jag som handlat mest. Fast det var nog ändå mitt billigaste besök på IKEA nånsin.

Väl hemma i Arbrå blev vi ståendes länge för att prata med Helena och Malin på Hans-Jons och sen när jag var hemma blev det ett kvällsdopp vid bryggan innan läggdags.

I torsdags spenderade jag dagen i Galven med tjejer och barn. Och på fredagen var vi på Orbaden. Det är ju helt otroligt härligt i vattnet nu! På fredagkväll hade vi tjejkväll hos Julia i Vallsta, med god mat och massa skratt som vanligt. Alltid lika trevligt att ses, och det var ju kul att Julia och Helena var hemma här samtidigt för en gångs skull :)

Igår var det bestämt sen länge att jag och Sofie skulle ta med mamma på en liten överraskningsresa för att fira hennes födelsedag. Hon fyllde den 4:e men då åkte hon och pappa till Italien så vi kunde inte fira henne då. Vi gjorde dock det mindre kloka valet att åka i Sofies bil utan AC. Trodde ett tag jag skulle bli riktigt dålig för det var så sjukt varmt. Drack ändå massa vatten. Vi var först på Rosengatans lilla affär och café i Stugsund (loppis) och sen blev det jättesmarrig lunch på Axmar brygga.

Blev ett hopp ner i älva när jag kom hem, men det var knappt så det svalkade. Hann även med en tur till Galven för lite bad med mamma och Sofie. På kvällen åkte jag sen upp till Snaten och badade även där. Både i sjön och i badtunna. Det var jag, Larsson, Anders, Linda, Per, Maria (som jag inte träffat sen vi var i Thailand 2010) och hennes kille Magnus. Trevlig kväll/natt med grillning, bad och luftgevärsskytte.

Och då har denna veckas summering kommit fram till idag och denna dag har spenderats i Galven och i köket. Insåg precis att jag nog måste ta tag i räkningarna nu genast, men efter det blir det lite nedvarvning med film och glass innan det är dags att sova. En arbetsdag väntar, en lång sådan dessutom, 9-23.

3 kommentarer:

Stina sa...

Härlig vecka!
Och snart ses vi 😄
Kram!

Anonym sa...

Åh va jag blev sugen på Norrköping och Harry Potter utställningen! Tack för tipset! =)
Barnen äääälskar filmerna =D

Anna sa...

Ja, åk dit då! Värt ett besök! :)