2008-08-05

Tågresan from hell

Alltså detta är INTE kul.
Klockan 19:30 idag skulle jag varit framme i Svolvaer på Lofoten. Var jag framme då? Nä! Är jag framme nu? Nä!
Var är jag då? Jo, jag är på ett sketet jävla hotell i Narvik.

Det hela började ju så fint med att jag fick sitta på station i Bollnäs en och en halv timme och vänta för att tåget var försenat. Kunde ju läsa bok så tiden gick hyfsat fort. Hade rätt tur att det bara var en till i min liggkupé. En dansk tant med enorm snok. Hon var väl trevlig, men jag fattade ju nada av vad hon sa. Somnade hyfsat fort, tack vare min kära kollega som räddade mig i vintras när jag hade problem att sova. Fick ju en insomningstablett av henne då och jag hade ju halva kvar så den tog jag.

När jag gick till restaurangvagnen i morse fick jag veta att tåget var sex timmar försenat, var visst nån brand nånstans längs vägen. Efter MÅNGA timmar och minst lika många tågmöten vi läre stanna för var jag ÅTTA timmar försenad till Narvik. Missade sista bussen till Lofoten med drygt sex timmar. Så det var liksom inget annat att göra än att ta in på hotell här. Får ta första bussen i morgon i stället. Känns jävligt surt kan jag säga, missar ju en halv dag där. Hinner ju nästan bara dit innan det är dags att åka hem igen.

SJ hade ingen "laglig skyldighet" att fixa nåt heller eftersom resan bara var bokad till Narvik och det inte är inom Sverige. Så kostnaden för hotellet får jag ju stå för själv. Får väl åtminstone tillbaka på tågbiljetten.

Tur att jag hade datorn med mig säger jag, har kollat på film och massa avsnitt av Vänner och Sex and the city så tiden har gått rätt fort ändå.

Men det är väl bara att inse att det inte ska gå smärtfritt när jag ska hälsa på Sofie. Alltid strul, gång på gång på gång...

Nä ett par huvudvärkstabletter och nåt avsnitt av SATC på det här så kanske jag kan somna sen.

1 kommentar:

stinch sa...

va???
detta e ju heeeeeelt sjuuuuukt!!!
glöm inte och reklamera detta sen för då fpr du iaf pengar för biljetten, det fick jag när de strulade så en gång.
men shit va surt, stackars!!!

haha 15 okt är det sagt men jag ska självklart försöka hålla mig, den får inte komma 6 okt heller för då fyller johans syrra år och hon vill inte ha konkurrens på sin födelsedag haha.