2011-08-27

En stor dag!

Vet att det blir mycket skrivet om Franco just nu, men han är ju min bebis så det får ni helt enkelt tåla ;-) Och just idag har det varit en stor dag i min lilla kisses liv. Pappa kom hit för han ville gärna vara med när Franco skulle få gå ut för första gången. Han känner sig tillräckligt hemma här inne nu och han har visat tecken på att han är väldigt nyfiken på vad som finns där utanför ytterdörren.
När pappa kom så gick jag ner och vi gick ut och lämnade dörren öppen, Franco rusade ner för trappan och sen tog han sig lite trevande ut på bron. Lite läskigt var det nog alla fall :) Men innan det var färdigt så hade han jagat flera fjärilar och andra spännande kusar, klättrat i syrenbuskarna, legat i gräset och gått i djungeln av rabatter här utanför!

Sen blev han nog lite trött av alla nya erfarenheter så det var inga problem att få med honom in igen.

Som om inte det var stort nog! På eftermiddagen låg jag i soffan och läste. Efter en stund kom Franco och la sig bredvid uppe på ryggstödet. Han såg ganska lugn ut så vid ett tillfälle provade jag på att klappa honom lite på svansen, och han låg kvar!!! Detta är mycket anmärkningsvärt med tanke på att han hoppat en meter bakåt så fort jag ens bara närmat mig honom med handen tidigare. Det gjorde att jag blev lite djärvare och helt enkelt provade på att klappa honom på huvudet/halsen. Och även det lyckades!! Han lutade huvudet mot min hand och såg verkligen ut att njuta!! Mycket glad för det är jag, har ju längtat efter att kunna få klappa honom sen han kom hit! Har klappat honom några gånger till sen efter också, och han är fortfarande tveksam till min hand, men när jag väl fått den till hans kropp så har han ju känt att det är mysigt och skönt!
Bilden är inget vidare, men det är väldigt svårt att klappa med en hand och försöka fota med den andra :)

2 kommentarer:

stina sa...

vad mysigt att han har fått komma ut lite, tycker så synd om katter som alltid får vara inne. bra att det blir framsteg ;)

Svorsken sa...

Hærligt att det går åt rætt håll!!