2010-01-25

..och än slank hon ner i diket.

Var faktiskt duktig och tog mig en promenad idag. Var dock inte beredd på att det skulle vara så kallt som det var. Har ju varit lite varmare några dagar så jag tänkte mig att det kunde vara kring -4 men jag kände ju att det var kallare. Blev inte en sån lång promenad som jag först tänkt mig, dels hade jag för kalla vantar och sen fick jag ont åt bihålorna. Men 40 minuter blev det allafall. Skönt! Visade sig att det var -16.

När jag ändå var påklädd åkte jag sen till Ica för att inhandla lite förnödenheter. Bland annat lax som jag varit sugen på en längre tid.
Vägen ner till mig är ju normalt sett ganska smal, och på vintern blir alla vägar smalare. Därför lämpar sig inte vägen så väldans bra för möten... Postbilshelvete klarade sig, men inte jag och min lilla gubbe. Vi hamnade lite lätt i dike kan man säga. Försökte ganska länge att komma upp men det gick verkligen inte. Var nära vid nåt tillfälle men jag hade liksom inte fäste under bakhjulen då. Men tack vare snälla människor fick jag hjälp efter ett tag. En traktor fick dra upp mig:-) Det lustiga var att han som hjälpte mig hade fått dra upp sin dotter ur diket på morgonen. Så han hade ju vanan inne. Men ingen skada skedd, både jag och lilla gubben klarade oss helskinnade.

Och denna gången var lite mindre jobbig än första gången jag körde ner i dike, med pappas bil, nån km från norska gränsen. Helt själv i snövädret. Men det gick ju bra den gången med:-)

Igår när jag bloggat klart hittade Lea en ny liggplats hon gillade. Matten tyckte inte det var helt bekvämt dock.

Köpte en amaryllis nåt tag före jul... den är numer mycket fin! Men ska man verkligen slänga den? Den har ju en knopp som inte slagit ut än.
Idag köpte jag mig en bukett tulpaner. Älskar verkligen tulpaner!!! Hellre en tulpan än 10000 röda rosor.

Har börjat läsa första boken i Twilight-serien nu, jag känner starkt att jag snart kommer slukas upp.

3 kommentarer:

stina sa...

tur det gick bra!
men tänkte att det kan ju inte va nån fara eftersom du facebooka från bilen ;)
älskar oxå tulpaner, har som tradition att få det varje födelsedag. synd bara att de vissnar så snabbt!
kram

Svorsken sa...

Tur att du kom snabbt upp igen,ær fint å ha traktorer rundt seg sånna gånger!

Svorsken sa...

hehe,har ikke så mycket energi,er bara grymt rastløs å har svårt å ikke plocka å dona med nått:)
men lite kan ja skicka:)
Ja va hærligt å få lillasyster hem,hoppas på å få hinna træffa na en svæng på gardemoen ja,bættre ænn inget!
kram