2009-12-06

PROPP

Jaha, då var årets julbord med jobbet avklarat. I år var det Stenö wärdshus som gällde. Åkte med Amanda, Joel och Åsa dit. Förra året snöade när vi åkte till julbordet, i år regnade det... Var vettig nog att ta på mig bekväma kläder som töjde sig i takt att man proppade i sig. Men gud så gott! Jag och Joel hamnade nog på sämsta platserna vi, bredvid elementet som var kokhett!

Och man blev liksom sådär kräkmätt att sista tuggan med efterrätt liksom motvilligt slank ner. Men hade man inte varit så vansinnigt mätt så hade man ju inte märkt att det var julbord man ätit.

Efteråt åkte vi med Marie och Svenne för att kika på deras fina hus! (Jon, om du läser detta så var jag alltså hemma i "fiendens" territorier, haha) Nu blir det nog inga större utsvävningar under resten av kvällen precis. Försöker få ner en kopp jordgubbste med honung, men t.o.m det tar emot lite...

Har ni sett några finare pepparkakor nångång? Nä jag trodde väl inte det. Haha
Pappa hade gjort degen så jag var hemma på Hans-Jons och bakade igår. Men jag förstår mig verkligen inte på folk som kan tänka sig att ha bakning som jobb. Det är ju faktiskt tråkigt. Särskilt när det tar så lång tid som pepparkakor gör. Var riktigt duktig som höll ut och bakade ut hela degen. (fast pappa hade ju "provsmakat" ganska mycket av degen kan jag tillägga)

Vill se en riktigt mysig film ikväll men jag vet som vanligt inte vilken. Mamma lånade The holiday igår så den är utesluten. Fast den hade ju onekligen varit perfa, julig som den är. Nu vet jag vart min 27 dresses håller hus också. Trodde den var försvunnen för alltid men Marie sa att hon hade den idag, så den kommer i lådan nån dag här.

3 kommentarer:

Svorsken sa...

åhh godt med riktig svensk julmat,længtar till mellandagarna då ja får æta det å!
Har blitt lit tradition å æta indiskt till julebord på vårt jobb:),himla gott det å(jobber med en från indien)
men vi har alltid 2 st,så det andra brukar vara norsk julmat!

Svorsken sa...

Fina pepparkaker føresten!

Amanda sa...

Ja pepparkakorna var jätte fina! Jag hoppas jag får smaka dom.. Kanske imorgon? ;) Ja Lussebullarna blev toppen goda! :)