2011-05-16

Galenskaper och soppkok!

Blev väl lite fynd på IKEA igår. Köpte nya fina tallrikar, vinglas, soffkuddar, doftljus, stor kruka, kjolgalgar och en del annat jox. Shoppade lite kläder på köpis också, även om utbudet var rätt kasst just nu enligt mitt tycke. Och jo, just det, köpte även två stora plastlådor att förvara alla mina inslagningspapper i:) Nu när man ser det såhär, så kanske det gått lite över styr... 28 rullar vanligt papper och 32 rullar julpapper.
Ikväll när jag kom hem från jobbet testade jag ett nytt recept som jag hittade på nätet idag. Var så sugen på kräftsoppa och mindes att jag tidigare läst om nåt recept med kräftost i. (Mjukost alltså) Det var väldigt enkelt och blev verkligen supergott!
Här kommer receptet!

2 msk smör
2 grovrivna morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 burk kräftmjukost 400g
2 dl creme fraiche (ej lätt)
Svartpeppar
Dill (jag använde torkad)
Cayennepeppar (stod ej i receptet men flera som kommenterat skrev att dom hade haft det i för att få lite mera "riv", och det blev väldigt bra!)
Kräftstjärtar i lake

* Fräs dom grovrivna morötterna med smör och mjöl litegrann. Tillsätt sedan vattnet och buljongtärningarna. Låt det hela puttra en stund.
Tillsätt sedan kräftosten, kryddorna och creme fraichen och låt det puttra ytterligare ett tag. (tills allt smält ihop typ)
Till sist ska man tillsätta kräftstjärtarna. Jag gjorde det precis vid serveringen!

Ät med nåt gott bröd och njut! Väldigt enkelt men det kändes faktiskt ganska lyxigt! Blir nog gott till lunch i morgon och resten av veckan med! Får ta med lite kräftstjärtar i en separat burk till. Dom blir ju annars lätt sega om dom värms.

5 kommentarer:

stina sa...

anna sök hjälp ;)
ska proa soppan, den kändes inte för mättande med tanke på osten? kram!

Erika sa...

Hahaha! Men hjälp va papper!! Hinner du använda allt?

Tack för pepp och mattips på kall mat! Nu behövde jag tack och lov inte äta det så länge!

Kramar!!

stina sa...

haha jag måste ju bara fråga, hur ofta får du användning för alla papper?? om jag hade så mkt papper skulle jag vilja köpa presenter hela tiden ha ha

Svorsken sa...

Oj,Tror du klarar deg 10 år framøver med pappper faktist :)

Martina har tid 27 juli(tror ja ca)
så det ær om den babyen vill ut alldeles før tidigt da :) eller min alllldeles før sent...

Kramar

Malena sa...

Åh! va härligt att se! Jag älskar presentpapper och allt som hör till! Har också sjuka mängder! Men visst är det roligt att kunna välja när man slår in? :) FAst konstigt nog har man aldrig det rätta pappret hemma och skulle egentligen behöva köpa nytt... Känns igen? ;)

Önksar dig en fantastisk dag!