2011-05-22

Sommarprat

Tänk vad fint det är med vatten ändå! Det är faktiskt väldigt trevligt att bo med sjöutsikt:) Tog dessa två bilder genom fönstret så det är delvis därför dom är lite suddiga. Men det blåste ju mycket ute idag så det har ju lite med saken att göra med, alla fall på bilden av grenen. Men jag gillar dom ändå!

Har faktiskt inte ens varit utanför dörren idag, fast det varit så soligt och fint. Skäms på mig antar jag, men jag hade faktiskt tillräckligt att dona med ändå. Städat sovrummet, tagit reda på tonvis med ren tvätt, strykt, planerat om två blommor, tvättat, plockat och pysslat... Tråkigt men nödvändigt! Men det vore ju såååå mycket bättre om jag bara var lite mer effektiv när jag städar. Jag fastnar ju alltid med en massa annat när jag håller på. Suck!
Men en trevlig sak man kan göra under tiden man städar är att lyssna på gamla sommarpratare i iPhonen. Har laddat ner Sveriges radios app och sen laddat ner en del trevliga sommarpratare jag vill lyssna på. Lyssnade bland annat på Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson idag. Himla bra!!! Tårarna fullkomligt rann där ett tag... Jag såg knappt när jag försökte städa.


Ja, det är väl bara att inse att jag nog faktiskt har några par solglasögon... Men jag upptäckte idag att ett par riktiga favoriter saknas:( Nu hoppas jag på att dom finns i en påse på jobbet, annars har jag verkligen ingen aning alls om vart dom kan vara. Givetvis är det ett par oersättliga.
Nu kom jag ihåg att ta en bild innan jag smaskade i mig allt:) Det är alltså kolan som ser sådär äcklig ut i mitten. Men det är inte det minsta äckligt! Tycker ni ska testa göra sån själv faktiskt. Det är superenkelt men tar lång tid. Man tar bara en burk med sötad kondenserad mjölk. (Dom brukar finnas vid dom utländska matvarorna) Tar av papperet på burken och stoppar den i en kastrull täckt helt med vatten och kokar burken i flera timmar. Jag kokade min i ca 4 timmar på svag värme under lock. Se dock till att burken hela tiden är täckt med vatten. Men jag hade nog kunnat kortat ner tiden en timme kanske för att få såsen lite lösare. Nu blev den ganska tjock.

1 kommentar:

stina sa...

så himla fint med skog o vatten! sån otrolig härlig årstid nu..vill oxå ha fler solglasögon är bara ett par he he. låter som om du haft en skön helg!